Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13

Thread: BA falcon wagon - Issues with power steering leaking, dead alternator

  1. #11
    Just Arrived
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    Brisbane
    Posts
    9
    thanks RW,
    yes the terminals were marked - thanks
    this is the alternator regulator - you can see "L" and a bit of the "S" on the other side.
    IMG_4999.jpg
    And with the engine running there was no voltage on the "S" terminal of the harness!
    Managed to get a thin wire into the plug and run it to the B+ terminal - all fixed, no battery light on the dash.

    I'll have to consider a better solution - maybe get another harness plug with the extra wire and re-terminate.

    Also since the front of the car was off the ground I turned the steering lock to lock 20-30 times to get bubbles out - seems much smoother.

    cheers
    Mike

  2. #12
    Just Arrived
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    2
    hi guys , new to the forum, I'm having the exact same prob with fitting new bosch alternator to my 2005 ba falcon wagon. I've done the same thing connecting the s wire(red/grey) to the b terminal and the batt warning lamp went off all good but now when i turn the car off (ign swich all way off) lights are staying on the dash. any one got any ideas??

  3. #13
    Just Arrived
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    2
    I've just been going thru what I've done and found I've mixed the s wire and i up , pic id been checkin must been socket not plug or something, also bad eyes in dark could`t see markings. anyway reconnected to the yellow/white and now all working. had this at auto electrician yesterday and he said the new alternator i fitted was stuffed from new?? wonder how often that happens??

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •