Results 1 to 10 of 10

Thread: Brake light switch not fixing issue.

  1. #1
    Just Arrived Ben.w's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Brisbane.
    Posts
    5

    Brake light switch not fixing issue.

    G'day team,

    Thought I'd join these forums (hopefully) for a bit of insight into what could be going on with my 08 fg mk1 xr6 turbo.
    It seemed like your typical stop light switch issue to begin with, as it was giving abs and dsc faults. I replaced the switch, 3 times now, to my absolute disappointment to find the issue is deeper.
    To put it simply, when my lights are turned off, and I hit the brakes, my front parking lights flash and turn off when brake is released. My brake lights are stuck on whenever the lights are turned on, whether it be auto, parkers or fully on, this includes the light on the wing (being stuck on). It has shown a headlamp fault but once I hit select to clear it, it hasnt come back.
    All I can assume is its the wires running from the 4 pin plug into the car itself. I'm at ends teather with this issue I just want to drive it again with no issues. Thanks in advance.
    Ben. Ps I hope Ive posted this correctly please move if not.

  2. #2
    Miami Sprint. 4Vman's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Melbourne
    Posts
    21,612
    Do you have a tow bar fitted?
    My Falcon family heritage: XY V8 Falcon 500, XYGT, XBGT, XC 351 GS, XD 4.1 Spack, EF wagon, AU Wagon, AU2 Wagon, AU2 XR8, BA XR8, BF XR8, FG XR6, Lucky last: Sprint 8. Oh wait, AU3 XLS Marlin Ute!

  3. The Following User Says Thank You to 4Vman For This Useful Post:

    Ben.w (29th January 2018)

  4. #3
    Just Arrived Ben.w's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Brisbane.
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by 4Vman View Post
    Do you have a tow bar fitted?
    I do mate? Its saved me once before when someone rear ended me.

  5. #4
    Miami Sprint. 4Vman's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Melbourne
    Posts
    21,612
    Quote Originally Posted by Ben.w View Post
    I do mate? Its saved me once before when someone rear ended me.
    Check all the connections there as you might have an earth Leak issue or crossed wire.
    My Falcon family heritage: XY V8 Falcon 500, XYGT, XBGT, XC 351 GS, XD 4.1 Spack, EF wagon, AU Wagon, AU2 Wagon, AU2 XR8, BA XR8, BF XR8, FG XR6, Lucky last: Sprint 8. Oh wait, AU3 XLS Marlin Ute!

  6. The Following User Says Thank You to 4Vman For This Useful Post:

    Ben.w (29th January 2018)

  7. #5
    Just Arrived Ben.w's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Brisbane.
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by 4Vman View Post
    Check all the connections there as you might have an earth Leak issue or crossed wire.
    Sorry mate, but did you mean the plug in the boot? I loosened the plug and re tightened and it seems to be fine. It has seemed to be super temperamental though, as some times it seems fine but then throws a headlamp/dsc fault mid drive. Fingers crossed though! Thanks.
    08 mk1 fg xr6t
    05 courier t diesel 4x4

  8. #6
    Senior Member andrewforbes's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    984
    Don't know if this would help. I had issue with my head lights once, would only work on fullbeam, I checked this, I checked that. Feel like I checked everything. In the end I bypassed it n installed my own switch just so I could drive it. Once I had a fair bit of time up my sleeve I checked the wiring harness n found a spot where it had rub on an internal panel n was shorting out the high low beam switch. Fixed it no probs, so simple in the end. I guess I'd say check everything. Follow wires from lights n make sure nothing is worn through n shorting out. Just had same issue with cruise control as well, could turn it on just couldn't set it, small little contact issue. Hopefully it's something like that for u, sorry can't be of more help. Welcome this forum, glad to have ya here

  9. The Following User Says Thank You to andrewforbes For This Useful Post:

    Ben.w (29th January 2018)

  10. #7
    Just Arrived Ben.w's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Brisbane.
    Posts
    5
    My cruise controls doing the exact same thing. All of that would make perfect sense. Now to find the time! Thanks bud.
    08 mk1 fg xr6t
    05 courier t diesel 4x4

  11. #8
    Validated User VZTRT's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    5,056
    Cruise won't work if your brake lights aren't working.

    If they're staying on it can be an earthing issue the way the brake lights are set up.

    Silly question. You haven't put led tail lights in? Or if you changed them are the globes correct?

  12. The Following User Says Thank You to VZTRT For This Useful Post:

    Ben.w (29th January 2018)

  13. #9
    Just Arrived Ben.w's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Brisbane.
    Posts
    5
    Haven't changed the lights. Absolutely stoked to say it's fixed. It was the plug in the boot for trailer connection. The wires were slightely exposed, so I unscrewed the cap and put them back in making sure they weren't crossing which I'm sure they were before. Cruise control works now too! Thanks heaps to everyone one of you legends for the help. All that stress for such an easy fix!
    08 mk1 fg xr6t
    05 courier t diesel 4x4

  14. #10
    Miami Sprint. 4Vman's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Melbourne
    Posts
    21,612
    Quote Originally Posted by Ben.w View Post
    Haven't changed the lights. Absolutely stoked to say it's fixed. It was the plug in the boot for trailer connection. The wires were slightely exposed, so I unscrewed the cap and put them back in making sure they weren't crossing which I'm sure they were before. Cruise control works now too! Thanks heaps to everyone one of you legends for the help. All that stress for such an easy fix!
    Bingo!!!!
    My Falcon family heritage: XY V8 Falcon 500, XYGT, XBGT, XC 351 GS, XD 4.1 Spack, EF wagon, AU Wagon, AU2 Wagon, AU2 XR8, BA XR8, BF XR8, FG XR6, Lucky last: Sprint 8. Oh wait, AU3 XLS Marlin Ute!

  15. The Following User Says Thank You to 4Vman For This Useful Post:

    Ben.w (29th January 2018)

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •